[origo]
Nyomtatás

Orosz valóságshow a létminimum-vetélkedő
2004. július 22., csütörtök, 15:03


Pervouralszk (Szverdlovszki terület) városi tévéje sajátos túlélőshow-t szervezett, felkínálva a bátor jelentkezőknek, hogy egy hónapon át éljenek meg a létminimum összegéből, azaz 2000 rubelből. A győztesnek egy évre éppen ennyi havi apanázst ígértek.Forrás: MTI


Mindössze három vállalkozó szellemű egyén jelentkezett a felhívásra - egy önkormányzati képviselő, egy munkanélküli és egy nyugdíjas. Az önkormányzati képviselő takarékosságból lemondott a dohányzásról, reggelire virslit evett, vacsorára pedig valamilyen levest kotyvasztott. A nép választott képviselője azonban nem sokáig bírta a gyűrődést, és elsőként adta fel a versenyt. A munkanélküli nő két nappal tovább bírta.

A "túlélőshow" hőse végül az idős hölgy lett. A nyugdíjas nemcsak kihúzta 2000 rubelből - mintegy 56 eurónak megfelelő összegből - egy hónapig, de még meg is takarította az összeg felét - 1002 rubelt. A nagymama módszere igen egyszerűnek bizonyult - szokott életmódját folytatta, kásán élt, mondhatni, valóságos kásahegyen rágta át magát.

Orosz képviselőtársánál valamivel kitartóbbnak bizonyult a szlovák parlament egyik tagja, aki a közelmúltban megpróbált egy hónapig megélni a 4500 koronás (kb. 27 ezer forint) szlovák minimálbérből. Anna Zaborska becsülettel végigcsinálta vállalását, s csak a hónap legvégén kényszerült kölcsönkérni 100 koronát.


(MTI)