[origo]
Nyomtatás

Töltött paprika
2017. augusztus 24., csütörtök, 15:25



Hozzávalók:

8 db TV paprika
Töltelék:
30 dkg darált hús
6 dkg köles nyersen
15 dkg petrezselyem gyökér
1 db kápia paprika
15 dkg sárgarépa
1 db tojás
1 cs petrezselyem zöld
só, frissen őrölt bors
Mártás:
30 dkg zeller gumó
20 dkg petrezselyem gyökér
10 levél friss bazsalikom
1 db újhagyma
só, frissen őrölt bors
1 kg paradicsom, vagy 6 dl paradicsomlé





Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Elkészítem a tölteléket: A darált húshoz darálok petrezselyem gyökeret, sárgarépát, és egy kevés kápia paprikát. Főzök kevés kölest 1 rész köles, két rész sós víz arányban, és azt is hozzákeverem a töltelékhez. Tojást belegyúrva fogom össze a tölteléket. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyem zölddel. Betöltöm a kicsumázott paprikába. Reszelt zellert, és petrezselyem gyökeret odapirítom, hogy megkaramellizálódjon. Emiatt lesz édeskés a mártás. Kevés vizet öntök hozzá a pirítás után, és puhára gőzölöm. A turmixba teszem, teszek hozzá egy újhagymát is, vagy egy fél vörös hagymát, sózom, és borsozom. Hozzáöntöm a friss paradicsom levet, vagy a hámozott paradicsomot és összeturmixolom. Ízesítem sóval, borssal, és friss bazsalikommal Ezt a krémes paradicsom szószt egy lábosba öntöm, és a betöltött paprikákat bele rendezem. Takarékon, mintha húslevest főznék, lassan fedő alatt, időnként megmozgatva, nehogy leégjen, 40-50 perc alatt készre főzöm.