szexillatérzékiség

Ne szokj rá a gyorskaja-szexre!

[origo] | 2010. 10. 07., 5:30
"A gyorsétkezés egyenértékű a pornográfiával, csak a táplálkozás szempontjából kifejezve" - állítja Steve Elber, és valljuk be, van ebben némi igazság. Táplálkozási szokásaink gyakran időbeosztásunk függvénye, gyakran minden fontosabb, mint hogy egészséges táplálékot adjunk a testünknek - és így vagyunk ezzel szexuális téren is.

Reggel, délben, a nagy rohanás közepette csak felmarkoljuk az ételt, és csak úgy mellékesen eszünk valamit a munka közben - és mindezt étkezésnek nevezzük. Még akkor is, ha otthon elég időt szánunk az étel elkészítésére, azt gyakran már a tévé előtt fogyasztjuk el, rohanva, habzsolva. Az ízek kényelmes kiélvezése olyan luxusnak számít, amit sokan is ismerünk, miért is vennénk észre, hogy hiányzik az életünkből. Csak mohón rávetjük magunk a főételre, túlesszük magunkat, az étkezés nem egy örömforrás, hanem szükséges tevékenység, ami az életben maradásunkhoz szükséges.


Szex, érzelem és az illatok


Sajnos szexuális energiáinkat is ugyanígy éljük ki. Emberi mivoltunk érzéki részét magától értetődőnek tekintjük, elfelejtve, hogy mekkora erővel hatnak az illatok emlékezetünk, szexualitásunk és érzelmeink felébresztésére. Bizonyított, hogy azoknál az embereknél, akik elvesztik a szaglásukat, nem csak az íz-, hanem érzelem-érzékelésük is hanyatlásnak indul - s ezzel együtt szexuális vágyuk is csökkenni kezd.


Az illatok és a hozzájuk kapcsolódó ízek figyelemmel kísérése egyfajta érzékszótár kiépítését jelenti. Hagyj időt magadnak az ízlelésre, így életed is gazdagodni fog. Ha a szexuális életedre, mint ínyencfogásra tekintesz, utat nyithatsz magadnak azon csodák felé, amik magyarázatot nyújtanak arra, mit is jelent szexuális lénynek lenni.


A minőségi szexuális termékek olyanok, mint egy többfogásos ebéd. Olajok, amik növelik saját feromon számunkat, és élesítik tudatunkat a partnered és közted kialakult illatkémia iránt, szaglószerveinken keresztül stimulálva a limbikus agyat. Ez felizgatja az érzékelésünket az iránt, ahogy partnerünk testének hajlatait és felületeit jobban érzékeljük, midőn siklik rajta az olaj.


Fedezd fel az érzékek világát!


Teljesen megváltoztatja a játékot, ha intim együttléteinkre elegendő időt és figyelmet szentelünk. Gondolj a legutolsó mesés ételre, amit elköltöttél: az előételre, a második fogásra. Az ízek, a beszélgetés, azok a sóvárgó érintések. Érezz az összes érzékszerveddel! Miért rohannál azonnal a főfogásra? Második lépésként ízesített testcukrot is használhattok, ami nemcsak megnyújtja az élvezetet, de az illatok és az ízek újszerű játékával egymás testét is ismeretlen oldalról fedezhetitek ismételten fel. Ez az a pillanat, mikor a behatolás - mint a legmélyebb összefonódás megtestesülése - megtörténhet. A főételhez rohanás a legjobb esetben is csak lehangoló lehet, a legrosszabban fájdalmas. Hagyj időt magadnak annak felfedezésre, mit is jelenthet érzékinek érezni magad. Közeli unokatestvére ugyanis legkielégítőbb szexuális énünknek.


hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Nap tippje

Forrás: iStockphoto

Sót a szájba!

Torokfájásra, szájfekélyre vagy egyszerűen csak a fertőzések megelőzésére remek megoldás a sós vizes öblögetés.

Még több tipp »

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.