kedvenc könyvem Bulgakov: A Mester és Margarita

kedvenc rádióm deepinside.co.uk

kedvenc férfi-női színészem Mary-Louise Parker, Michael C. Hall

kedvenc filmem Bertolucci: Álmodozók

kedvenc közösségi site-om Facebook, Twitter

kedvenc ruhamárkám Gas, Levi's

horoszkóp Kos

kedvenc sorozat Dexter, Weeds, Skins

szeretem buli, egyetem, internet

utálom időhiány

büszkeségem hogy a Life Network csapatában lehetek :)

kontakt info www.twitter.com/csaktamas, www.facebook.com/csaktamas,
iWiW: Csák Tamás néven

Amikor tizenkét éves társai rajzszakkörre mentek, akkor ő élő adást vezetett. Beleszületett az internet világába, laptop nélkül sehová sem jár, és küzd az internetes globalizációért. Iwiwezik, facebookol és twitterel napi szinten. Azt tanulja, ami érdekli, és azt csinálja, amit élvez. Eltervezte, hogy megtanulja, milyen a nyugat-európai profi televíziózás, és meg is valósítja, egyszerre három képernyőn. Csák Tamással, a Life Magazin műsorvezetőjével beszélgettünk.

Perfekt vagy spanyolból és angolból. Úgy tervezted, hogy nem is itthon fogod tanulni a televíziózást, mégsem hagytad el tavaly az országot.

Ha elhagytam volna, most nem lennék itt az Origóban és nem lehetnék műsorvezetője a Life Magazinnak. És ha itthon ilyen lehetőségeim adódnak, akkor miért is mennék én az angolokhoz? Majd megpróbálom itthon megcsinálni azt, amit ők tudnak jobban. Mert azt azért nem lenne illő vitatni, hogy milyen más színvonalon televízióznak.

Emlékszem egy srácra, aki kölyökként egy kis televízió képernyőjén egy órán át arról beszélt, hogy milyen új weboldalak vannak, melyikre miért érdemes kattintani.

Tizenkét éves voltam. Szinte egyidős az internettel. Én a kezdetektől fogva fedezhettem fel, hogy mit is jelent a világháló, mindig minden újdonságot tudtam és persze használtam is. Nem volt nehéz dolgom arról beszélni, ami érdekel. Hamar észre is vették, hogy ha benyomják a gombot, két órán keresztül be nem áll a szám, ha kell, ha nem.

Más tizenkét éves edzésre jár, a haverokkal focizik a grundon és leckét magol...

Én sem voltam nagyon más, de amikor a tévében láttam az arcokat, azt éreztem, ezt én is megpróbálnám. Egyik nap bekopogtattam egy kis tévéhez, és kértem, hogy próbáljanak ki. Mázlim volt, néhány év múlva a királyi televízió hívott, heti ötvenperces élő adást bíztak rám. Ekkor voltam 16 éves.

Akkor nem szülői nyomásra választottad a tévézést?

Dehogy! Édesapám színész, gyermekdarabokat ad elő. Édesanyám a jelmezeket tervezi, és mellette az általános iskolásokat próbálja rábírni a magyar irodalom szeretetére. Ők sem a könnyű utat választották soha, hanem amit szerettek, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk.

Nem dohányzol, nincsenek káros szenvedélyeid, sőt szenvedélyesen veted bele magad a testmozgásba. Testhezálló feladat egy egészségmagazin műsorvezetőjének lenned.

Valóban hiszek abban, hogy az ember figyeljen a testére minden téren, de nem csak a téma miatt vonzó számomra a Life Magazin. Hiszek az Origo három képernyős megoldásában. Hogy interneten és mobilon legalább olyan fontos az információszerzés, a tartalomszolgáltatás. Amerikában évek óta egyszemélyes stábként funkcionál a tévés újságíró. Én is valami ilyenné szeretnék válni. Ha tíz év múlva nem leszek műsorvezető, egyáltalán nem kapok pánikrohamot, sőt! Remélem, hogy kreatív szakemberként azon fogok dolgozni, hogy a tévé kéz a kézben járjon a webbel és a mobillal. Bele sem tudunk gondolni, mi lesz itt tíz év múlva!

ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.