sikerlelki háttérboldog

Hogyan legyünk boldogok? 7 titok

[origo] | 2010. 10. 30., 5:20
A Harvard Egyetem kutatói szerint a boldogság nem csak jó közérzetet okoz, hanem a sikerhez is hozzásegít. A pozitívan gondolkodó emberek biológiai előnyben vannak a semlegesekhez és a negatívokhoz képest.

Mindezt Shawn Achor, az Ausztráliában jövő hónapban megjelenő A Boldogság Előnyei című könyv szerzője állítja. Az író szerint a pozitív gondolkodás olyan képesség, amely tanulható.


Néhány ötlet, amely a szerző szerint hozzásegít a helyes szemlélethez:


1. Meditálj! A rendszeres meditálás növeli a boldogságszintet, csökkenti a stresszt, sőt az immunrendszert is erősíti.


2. Várj valamit! A várakozás gyakran a tevékenységek legélvezetesebb része. Ha most nincs időd nyaralni menni, vagy szórakozni a barátaiddal, legalább tervezzétek el!


3. Legyél kedves! Csökkenti a stresszt, és a mentális egészség szempontjából is kiemelten fontos.


4. Töltsd meg pozitív dolgokkal a környezetedet! Szeretteink képeinek kirakása az irodai asztalra nem csupán díszítő célt szolgál: bármikor rájuk pillantunk, pozitív érzések töltenek el bennünket.


5. Sportolj! Ez hatékony és hosszantartó módja annak, hogy jókedvre hangoljuk magunkat. Fuss, sétálj, lovagolj vagy egyszerűen csak ugrálj - mindegy, a lényeg a mozgás.


6. Ne csak "hasznos" dolgokra költs! Inkább vegyél színházjegyet, vagy szórakozz a barátaiddal. Ezek az élmények tovább tartó jó hangulatot okoznak, mint a vásárlás. A családdal, barátokkal való időtöltés szintén hozzásegít a boldogsághoz.


7. Koncentrálj az erősségeidre! Találd meg, mi az, amiben jó vagy, és gyakorold minden nap! Kutatások bizonyítják, hogy minél több a sikerélményünk, annál boldogabbak leszünk.


Medipress

hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Nap tippje

Forrás: iStockphoto

Sót a szájba!

Torokfájásra, szájfekélyre vagy egyszerűen csak a fertőzések megelőzésére remek megoldás a sós vizes öblögetés.

Még több tipp »

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.