gyermekegészségSzületéscsoda

A "Kenguru-módszer" mentette meg az ausztrál csecsemőt

[origo] | 2010. 09. 03., 3:40
Szerdán egy ausztrál házaspár arról számolt be, hogyan mentette meg a "kenguruölelés" újszülött csecsemőjüket, akiről orvosuk már lemondott.

Kate és David Ogg az ausztrál televízióban mesélte el, hogy az orvosok lemondtak a 27 hetesen koraszüléssel világra jött, mindössze egy kilogramm súlyú kis Jamie-ről, azt állították, nem lehet megmenteni. Elmondásuk szerint az orvos 20 percig próbálta újraéleszteni gyermeküket, mielőtt a közölte velük a rossz hírt.

"Az orvos odafordult hozzánk, és azt kérdezte, választottunk-e már nevet a fiunknak. Mondtuk, hogy Jamie lesz a neve. Az orvos erre megfordult, és közölte, elveszítettük Jamie-t" - emlékezett vissza Kate Ogg a szülésre.


Miután odaadták Kate-nek az apró csecsemőt, gyengéden csupasz mellére fektette "kenguruölelésben". Jamie ebben a helyzetben hallhatta édesanyja szívverését, érezhette bőrének melegét. "Egyszer csak azt vettük észre, hogy a kicsi szabályosan veszi a levegőt. Én felkiáltottam: Istenem, mi történik!, aztán egy kis idő múlva Jamie kinyitotta a szemét" -  mesélte el Kate a két órán át tartó élményt, amit a kórház hivatalos jelentése is megerősít. "A halálból való visszatérés hihetetlenül titokzatos dolog."


Kate és David azonnal üzent az orvosnak, hogy Jamie életjeleket mutat, de ő azt válaszolta, hogy a gyerek mozdulatai természetes reflexek, és lehetetlen, hogy életben van. "Szerintem az egész kórházban csak mi ketten hittünk abban, hogy visszatért az életbe, miután életjeleket kezdett mutatni" - mesélte David.


A házaspár, akik a már öthónapos, egészséges Jamie-vel és iker lánytestvérével hamarosan az Egyesült Államokba utaznak médiaszereplésre, azt nyilatkozták, megdöbbentette őket, milyen óriási érdeklődést váltott ki a történetük világszerte. "Kenguruölelés - aranyosan hangzik és vicces. Segített visszahozni a kisfiunkat az élők közé" - mondta Kate Ogg.


Medipress

hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Nap tippje

Forrás: iStockphoto

Sót a szájba!

Torokfájásra, szájfekélyre vagy egyszerűen csak a fertőzések megelőzésére remek megoldás a sós vizes öblögetés.

Még több tipp »

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.