H1N1fertőzésekfertőzés

Elhagyhatta az intenzívet a legrégebb óta kezelt H1N1-es magyar beteg

[origo] | 2010. 03. 02., 16:01
Több mint száznapos kezelés után elhagyhatta a nagykanizsai intenzív osztályt az az 53 éves pedagógus, akit az eddigi adatok szerint a legrégebb óta kezelnek Magyarországon az új típusú influenza vírusával összefüggésben - tájékoztatta a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályának vezető főorvosa kedden az MTI-t.

Brünner Szilveszter közlése szerint a tanárnőt november közepétől, vagyis 103 napig ápolták az intenzív osztályon. Állapota olyannyira javult, hogy hétfőn átkerült a belgyógyászatra, majd várhatóan néhány hetes rehabilitáció után gyógyultan haza is térhet.


A nagykanizsai kórház információi szerint Magyarországon a nagykanizsai pedagógus az új influenzával legrégebb óta kezelt páciens, aki ráadásul kigyógyult a H1N1 vírus okozta szövődményekből.


Az intézmény korábbi közlései szerint az 53 éves asszony nem volt beoltva az új influenza ellen. Ismert volt krónikus légzőszervi megbetegedése, helyzetét azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította.


Súlyos állapota miatt november közepén került a nagykanizsai kórházba, ahol hetekig kritikus állapotban kezelték az igazolt H1N1 vírus fertőzésének szövődményei miatt. Keringési és légzési rendszerét több nap után sikerült csak stabilizálni, az intenzív osztályon lélegeztetőgépre kapcsolva ápolták.


Csaknem két hónap után kezdhették meg rövidebb, majd hosszabb időre felfüggeszteni a lélegeztetőgépes kezelést, ezzel párhuzamosan pedig elindult a tornáztatása, rehabilitációs kezelése is a nagykanizsai betegnek.

(MTI)

hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Nap tippje

Forrás: iStockphoto

Sót a szájba!

Torokfájásra, szájfekélyre vagy egyszerűen csak a fertőzések megelőzésére remek megoldás a sós vizes öblögetés.

Még több tipp »

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.