hirdetés

Marton Adriennsüteményreceptédességfánk

Klasszikus csörögefánk

2019. 05. 03., 7:18 | LifeTV

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 ek. porcukor
1,5 ek. rumaroma
5 db tojássárgája
20 dkg tejföl
5 dkg vaj
1 csipet só
1 púpozott mk. sütőpor
étolaj
porcukor

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tejet, a cukrot és a rumot.
2. 10 percig gyúrjuk, amíg egy meglehetősen ragacsos, lágy tésztát fogunk kapni.
3. Letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
4. Ha kész, vastagon lisztezett deszkán 1-2 mm-re nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval rombuszokat vágunk belőle. A nagyobbaknak a közepébe szintén ejthetünk egy kis bemetszést.
5. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2 perc alatt roppanósra sütjük.
6. Még melegen megszórjuk porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.