hirdetés

Buday Pétervelőmarhapörköltkukoricareceptséfpuliszka

Marhapörkölt velős kukoricalepénnyel, friss salátával

2019. 04. 11., 15:42 | LifeTV

 

Hozzávalók:

200 gr kukoricadara
50 gr juhtúró

50 gr teavaj
600 gr velős csont
1000 gr marha nyak, vagy lábszár
50 gr zsiradék
200 gr vörös hagyma
10 gr fokhagyma
100 gr tv paprika
50 gr friss paradicsom kocka
só, frissen őrölt bors
3 gr őrölt köménymag
50 gr száraz vörös bor
400 gr káposzta
100 gr piros retek
200 gr kígyó uborka
1 db kb 100 gr-os karalábé
4 szál újhagyma
1 cs petrezselyedm zöld
köles

Forrás: LifeTv

 

A velőscsontot megfőzöm zöldséges, sós vízben. Hagymát pirítok, Tv paprikával, zúzott fokhagymával és paradicsom kockával együtt. Mielőtt ráteszem a húskockákat, egy keveset kiveszek a hagymából, és külön teszem. A nagy kockára vágott marha lábszárat, vagy nyakat, megpirítom az apróra vágott vöröshagymán. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, és egy kevés őrölt köménymaggal. Pirítás után öntök alá egy kevés vörösbort. Amikor a hús elfőtte a levét, utána mindig a velős csont főzőlevével öntöm fel. A főzés vége előtt fél órával szórom bele a fűszer paprikát. Kevés szaftban készre párolom.

Velős kukorica lepény
Ez az étel köretnek is finom, de a salátával önállóan előételnek, és persze mértékkel fogyasztható.
Puliszkát főzök. Sóval, juhtúróval, ízesítem. Kiöntöm tálba és megvárom, amíg kihűl. Kevés vajban megpirítom. Ráteszem a paradicsommal, és paprikával elkészített hagymát, rákanalazom a lepényre, és a tetejére teszem a velőt.

Kora tavaszi friss saláta
A gyalult káposztát, újhagymát, retket, karalábét, kígyó uborkát megsózom, és ecettel locsolom. Kézzel összegyúrom. 

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.