hirdetés

Marton Adriennszezámmagcsirkereceptuborka

Szezámmagos-uborkás pulled csirkesaláta

2019. 03. 20., 9:35 | LifeTV

Mi kell hozzá?

1/2 darab csirkemell

1 db kígyóuborka

só, bors

1 gerezd fokhagyma

kakukkfű

0,5 dl olívaolaj

1 ek. szójaszósz

1 ek. méz

1 ek. szezámolaj

1 tk. rizsecet

2 ek. víz

só, bors

olívaolaj

3 ek. pirított szezámmag

friss koriander

gyömbér

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

1.A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor kellően forró, mehet bele a csirkemell. Fontos, hogy olyan serpenyőben pirítsuk a mellet, aminek a nyele is hőálló.

2.Miután egy szép kérget kapott, mellé dobunk egy egész fokhagymát és egy szál kakukkfüvet. Majd ezután mehet be az előmelegített 150 fokos sütőbe, 15 percre.

3.Ahogy kivettük a serpenyőből, lehűtjük. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, majd felkockázzuk.

4.Az uborkát hosszantin félbevágjuk, kikaparjuk a magját, majd vékony szeleteket vágunk belőle.

5.Az öntethez mindent egy aprító gépbe teszünk és addig keverjük, míg az öntet homogén állagú nem lesz. A szezámmagot száraz serpenyőben 2 perc alatt lepirítjuk.

6.Tálaláskor az uborkaszeleteket összekeverjük az öntettel, rátesszük a csirkét, megszórjuk szezámmaggal és tépkedünk rá friss koriandert.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.