hirdetés

Marton Adriennreceptpaprikahagymafahéj

Shakshuka

2019. 03. 20., 9:37 | LifeTV

Mi kell hozzá?

1 dl olívaolaj

4 gerezd fokhagyma

1 db fahéj

1 db lila hagyma

3 db kápia paprika

2 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál őrölt fűszerkömény

360 gr sűrített paradicsom

10 db koktélparadicsom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 teáskanál cukor

3 db tojás

10 dkg feta sajt

1 csokor koriander

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

1.Bő olajban átpirítjuk az összetört fokhagymát és hozzáadunk egy rúd fahéjat. Utána egy nagy fej lila hagymát belevágunk, összepirítjuk az egészet.

2.2-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk. Ekkor jön a fűszerezés. Kömény és pirospaprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.

3.Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomot. Ekkor sózzuk, borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá, ízlés szerint.

4.Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezek után kis lukakat formálunk a masszába, és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre.

5.Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat, úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.

6.Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét és frissen rátépkedjük a koriandert.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.