hirdetés

Marton Adriennreceptavokádóédesburgonya

Édesburgonya „sült krumpli" avokádós mártással

2019. 03. 20., 9:29 | LifeTV

Mi kell hozzá?

 

1/2 evőkanál kukoricakeményítő

1/2 teáskanál fekete bors

1 teáskanál só

1/2 teáskanál chili por

1/2 teáskanál fokhagyma por

0,5 kg édesburgonya, hámozott, mosott és csíkokra vágva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 db avokádó

1 evőkanál citromlé

1/4 teáskanál só

1 csokor friss petrezselyem

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. Az avokádót, a citromlevet, egy kis sót, petrezselymet és olívaolajat egy aprítóba tesszük és krémesre pépesítjük.

3. Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sót, a borsot, a chili port és a fokhagymát.

4. Az édesburgonya csíkokat locsoljuk meg olívaolajjal, majd forgassuk meg a fűszerekben.

5. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek össze, majd 40 perc alatt süssük aranybarnára.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.