hirdetés

Buday Péteregészségzöldségreceptburgonyaséf

Friss zöldséggel töltött burgonya

2019. 03. 10., 10:33 | LifeTV

Hozzávalók:

1000 gr nagy szemű burgonya
200 gr darált hús
50 gr sárgarépa
50 gr zellergumó
50 gr fehérrépa
20 gr keményítő
1 db tojás
60 gr reszelt sajt
Só, frissen őrölt bors
150 gr tejföl

 

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

Amegfőtt nagyobb szemű burgonyát hosszában félbevágom, és vágok neki egy kis talpat is, hogy ne billegjen. Kikaparom a közepét, és ezt is a töltelékbe teszem. Rákanalazom a tölteléket.
Töltelék: Napraforgó olajban egy kevés apróra vágott hagymát pirítok. Erre teszem rá a darált húst. Hozzákeverem a darált zeller gumót, sárgarépát, és fehér répát. Sóval, borssal ízesítem. Reszelt sajtot, tejfölt, és zöldhagyma szárat keverek hozzá. A tölteléket a krumplira adagolom, leöntöm sűrű tejföllel, megszórom reszelt sajttal és forró sütőben megsütöm.

Zöldséggel, sült jégsalátával vagy savanyúsággal tálalom.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.