hirdetés

Marton Adriennsütőtökreceptleveskókusztej

Kókusztejes, sütőtökös krémleves, pirított szezámmaggal

2019. 02. 11., 11:31 | LifeTV

Mi kell hozzá?

·2 ek. kókuszolaj
·1 tk. barna cukor
·1 kg sütőtök
·1 csésze apróra vágott hagyma
·1 gerezd fokhagyma
·1 hüvelykujj méretű friss gyömbér
·1 szál citromnád
·friss koriander
·2 ek. halszósz
·1 ek. szójaszósz
·0,5l alaplé
·1 doboz kókusztej

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.A sütőtököt nagyobb szeletekre vágjuk és a sütőben 200 fokon, 1 óra alatt megsütjük.

2.Ezután felhevítjük a kókuszzsírt, majd a hagymát és fokhagymát megdinszteljük rajta.

3.Az alaplevet összeforraljuk a citromnáddal, amit mielőtt az alaplébe teszünk, klopfolóval összetörünk. Hozzáadjuk még a szeletelt gyömbért. 15 perc múlva átszűrjük és a citromnádat kivesszük a levesből.

4.A megsütött sütőtököt durvább kockákra vágjuk, turmixgépbe tesszük.

5.Kb. 1-1,5 dl alaplével összeturmixoljuk a megpirult sütőtököt, majd újból hevítjük és szakaszosan hozzáadagoljuk a maradék alaplevet. Legalább 15 percig főzzük.

6.Ilyenkor adjuk hozzá a szójaszószt, a halszószt, a sűrű kókusztejet, és hevítjük pár percig.

7.Korianderrel és céklachipssel díszítjük a tetejét.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.