hirdetés

Marton Adriennreceptkörtekardamomcukorbor

Fehérboros körte, banánkenyérben

2018. 12. 07., 9:36 | LifeTV

 Mi kell hozzá?

·2 db körte
·1 kis üveg fehérbor
·200 g cukor
·2 dl víz
·1 fahéj rúd
·őrölt kardamom
·3 ek. vaj
·4 nagy tojás
·5 ek. méz
·70 g tönkölyliszt
·80 g búzaliszt
·3 nagy érett banán
·1 tk. sütőpor
·só
·60 ml tej
·100 gr csokipasztilla

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy edényben felhevítjük a fehérbort a vízzel, kardamommal, fahéjjal és cukorral.
Beletesszük a körtéket, szárastól. Legalább 30 percig ízesítjük a körtét az enyhén forró fehérboros alapban.
Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
Tegyük az olvasztott vajat, a tojásokat, a banánokat és a mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.
Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a csipet sót. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz. Keverjük a masszába a tejet is. A banánkenyér alapot öntsük a kivajazott őzgerinc formába.
Kivesszük a körtéket a boros léből, majd tegyük állítva az őzgerinc formába.
A tetejére szórjunk csokipasztillát, majd mehet a sütőbe 40-45 percre.
Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.
Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.