hirdetés

céklaleveskrémlevesgyömbérkókusztej

Kókusztejes céklakrémleves

2018. 11. 10., 7:24 | LifeTV

Mi kell hozzá?

4 kis db cékla
1 ek. kókuszzsír
1 ek. reszelt gyömbér
1 dl víz
3 dl kókusztej
fahéj
kardamom
szerecsendió ízlés szerint
20 g pirított kókuszchips
cukor

bors

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Vágjuk le a céklák két végét, majd egyesével csomagoljuk őket alufóliába, és 180°C-os sütőben süssük 40 percig, vagy amíg meg nem puhulnak. Ha már késznek ítéljük, hámozzuk meg, és kockázzuk fel őket.
2. Botturmix segítségével kicsit pürésítsük össze, majd több lépésben adjuk hozzá a kókusztejet, turmixoljuk addig, amíg szép sima lesz.
3. Reszeljünk bele szerecsendiót, fahéjat, sót, borsot, aki szeretne cukrot, valamint adjunk hozzá kókuszchips-szet.
4. Tálaljuk melegen, kókusztejjel és pirított kókuszchips darabokkal díszítve.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.