hirdetés

Buday Péteregészségreceptpaprikapadlizsáncsicseriborsó

Padlizsánkrém paprikahajóban

2018. 11. 09., 10:25 | LifeTV

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán
1 kk. ecet
1 kk. mustár
1 kk. nyírfacukor

bors
0,5 db hagyma
0,5 db fokhagyma
10 dkg köles
2 dl joghurt
0,5 db citrom
2 db tv paprika

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A padlizsánt beteszem a sütőbe 1 órára 180-200 fokon, menetközben egyszer átfordítom. Miután kivettem, lefóliázom, hogy könnyen le tudjam szedni a héját. A majonézt is elkészítem. A turmix gépben a főtt kölest, a joghurtot, a sót, a citromot levet, a nyírfacukrot, a fehérborsot, és a mustárt összedolgozom. Leszedem a padlizsán héját, majd összevágom, ez után a majonézt hozzákeverem a padlizsánhoz. Egy kis hagymát és fokhagymát darabolok bele. Borssal, ecettel ízesítem. A tv paprikát kettévágom és beletöltöm a padlizsánkrémet. Ízlés szerint sajttal, kolbásszal tálalom.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.