hirdetés

Buday Péteregészségkáposztareceptleveskolbász

Könnyű korhely leves

2018. 11. 09., 10:25 | LifeTV

Hozzávalók:

600 g savanyú káposzta
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg sódar
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db babérlevél
2 ek tejföl
2 l víz

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Megpucoljuk, felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy nagy fazékba olajat teszünk, és mikor elég forró, beleszórjuk a hagymát, és megdinszteljük. Teszünk hozzá paprikát és paradicsomot valamint friss fejes káposztát. Teszünk bele friss zöldséget, fehér és sárgarépát. Egy kis fokhagymát is aprítunk bele. Felkarikázzuk a kolbászt, és beleszórjuk a fazékba, pirítjuk kicsit. Majd közben hozzáadjuk a savanyú káposztát, sült sódart, petrezselymet, borsot, pirospaprikát, babérlevelet. A párolás után felöntjük vízzel és felforraljuk, majd utána sózzuk. Sűrítésként a turmixgépben tejfölt és főtt csicseriborsót dolgozunk össze, majd ezt is a leveshez adjuk, kiforraljuk.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.