hirdetés

Buday Péterrizsreceptgombarizsfelfújtlapockatokány

Borsos tokány gombás rizsfelfújttal

2018. 10. 24., 15:16 | LifeTV

BORSOS TOKÁNY 

Hozzávalók:

80 dkg marhalapocka
15 dkg vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
20 dkg zellergumó

frissen őrölt bors
napraforgó olaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Felcsíkozom a marhalapockát. A megtisztított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olajon megpirítom. A marhahúst a zöldségekhez adom. Lereszelem a zellergumót és azt is hozzáteszem. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön - folyamatosan kevergetve - pirítjuk. Ezután hozzáadom a paradicsompürét. Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.

 

GOMBÁS RIZSFELFÚJT 

Hozzávalók:

25 dkg rizs
3 db tojás
20 dkg reszelt gomba

frissen őrölt bors
napraforgó olaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A rizst vízben megfőzzük, só nélkül. Amikor kész van, olajon megpirítjuk a reszelt gombát, majd hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját hozzáadjuk a gombás rizshez, sózzuk, borsozzuk. A felvert fehérjét végül hozzálazítjuk. Zsiradékkal kikent hőálló edénybe, vagy szilikon formába ötjük és 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.