hirdetés

Buday Péterzöldségsajthúsreceptséfgnocchi

Húsos, zöldséges rakott gnocchi

2018. 08. 08., 13:12 | LifeTV

Hozzávalók:

600 gr gnocchi
300 gr darált sertés lapocka
60 gr vörös hagyma
50 gr étolaj
50 gr paradicsom püré
2 db babérlevél
1 gr őrölt bors
1 gr fokhagyma
20 gr búza liszt
200 gr zöldség alaplé vagy a tészta főzőleve
200 gr joghurt
50 gr tejszínes krémsajt
100 gr sárgarépa
100 gr fehér gyökér
100 gr cukkíni
100 gr reszelt sajt

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A gnocchit kifőzöm. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom napraforgó olajban. Hagymán paradicsom pürét pirítok. Ízesítem babérlevéllel, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. A darált húst ráteszem a hagymára, és állandó keverés mellett pirítom. Amikor elkészült kevés liszttel megszórom, zöldség alaplevet, joghurtot keverek hozzá. Állandó keverés mellett felforralom. Ekkor kerül bele a tejszínes krémsajt. A julienne, cukkínit, sárgarépát, és fehér répát, kevés napraforgó olajon megpirítom. Mindezt összekeverek egy keverő tálban, és adok még hozzá friss spenót levelet. Kiolajozott tepsibe simítom,. Megszórom a tetejét reszelt sajttal, és 180 C-fokon, 30-40 perc alatt megsütöm.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.