hirdetés

Buday Péteregészségreceptbabséfzöldbabborsó

Sertés ragu babokkal

2018. 07. 18., 7:16 | LifeTV

Hozzávalók:

600 gr sertés lapocka
200 gr kolbász
200 gr zöldség alaplé
200 gr sárga színű zöldbab
200 gr csicseri borsó
200 óriás tarkabab
10 gr fokhagyma
50 gr cukkini
100 gr vörös hagyma
200 gr paradicsom kocka
30 gr zellerzöld levél
20 gr só

 

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

A sárga színű zöldbabot 3-4 cm hosszúra vágom. A zöld színű zöld babot 3-4 cm hosszúra vágom.
A nagy szemű óriás tarka babot meggőzölöm.  A csicseri borsót megfőzöm.  Az apróra vágott vörös hagymán megpirítom-párolom a csíkokra vágott sertés lapockát, és a felkarikázott debreceni kolbászt. Reszelt zellergumót adok hozzá, és azzal párolom együtt. Ízesítem sóval, fokhagymával. Apróra vágott paradicsom kockát adok a húshoz, mert ettől lesz szaftja és íze. Amikor elkészült, hozzáadom a babokat. Felöntöm kevés zöldség alaplével. Összefőzöm. Legvégül apróra vágott zellerzöldet adok hozzá. A bab sok féle színétől nagyon érdekes lesz az étel. Tálaláskor egy kanál tejfölt teszek a tetejére

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.