hirdetés

Buday Péteregészségreceptkarfiolséfkorianderkapor

Tavaszi szűzérem

2018. 06. 21., 11:13 | LifeTV

Hozzávalók:

600 gr szűz pecsenye
20 gr só
1 gr őrölt bors
50 gr étolaj
1 cs kapor
1 cs koriander
1 cs petrezselyem zöldje
1 citrom leve és héja
10 gr durva bors
10 gr só
100 gr olíva olaj
50 gr vaj
250 gr karfiol
250 gr sárga, és fehér répa
250 gr tök
100 gr újhgyma
4 db tojás sárgája
50 gr citrom leve
100 gr dió olaj

Forrás: LifeTv

 

Hogyan kell elkészíteni?

A koriandert, a kaprot, a petrezselymet apróra vágom. A citrom héját hozzáreszelem, és az egészet megfuttatom olíva olajban. Durvára darált borssal, sóval, és citrom levével ízesítem. A karfiolt egészen kicsi rózsákra szedem. Leforrázom. A tököt egészen kicsire vágom. Az apró megforrázott répákat, megtisztítom. Az összes zöldséget megfuttatom ebben a fűszeres vajban. Hozzáadom a kis karikákra vágott újhagymát. A tojássárgáját kikeverem a citromlével, és egy kevés dióolajjal. Ezzel locsolom meg a kitálalt ételt.

 

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.