hirdetés

Buday Péteregészségtökcsirkereceptséfköles

Kímélő töltött tök

2018. 05. 24., 15:26 | LifeTV

Hozzávalók:

1500 gr vajtök
300 gr darált csirkecomb
100 gr köles
2 db egész tojás gr só
100 gr reszelt gyökér
2 cs petrezselyem zöld, 2 cs kapor
2 szál újhagyma
50 gr vaj
20 gr cukornak megfelelő édesítőszer
300 gr tejföl
2 cs retek
30 gr vaj
40 gr citrom leve
15 gr só

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A tököt kimagozom. A darált szárnyas húst összekeverem a kifőtt kölessel, a reszelt fehér répával, a tojással, és az apróra vágott petrezselyem levéllel. Csak sózom. Beletöltöm a tökbe, és beteszem a sütőbe párolni. Elkészítem a tökfőzeléket mártásnak. A felkarikázott újhagymát, a tököt, a vágott kaprot egyszerre megpirítom egy kevés vajban. Belekeverem a tejfölt, és egy kevés édesítő szert teszek bele. A roppanós retket megpirítom egy serpenyőben, és citrommal, sóval ízesítem. Burgonya helyett tálalom az ételhez.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.