hirdetés

Buday Péterspenóttúróvajséftúrógombóckaporegészségrecept

Spenótos túrógombóc kapor mártással

2018. 05. 09., 16:12 | LifeTV

Hozzávalók:

Gombóc:
500 gr túró
2 db tojás
30 gr vaj
200 gr friss spenót levél

őbors
3 gr fokhagyma
90 gr búzadara

Kapormártás:
3 cs kapor
0,2 tejszín

30 gr vaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A gombóchoz a túrót áttöröm. Belekeverem a búzadarát, a puha vajat, és a tojást. Hozzáadom a friss spenót levelet, és összegyúrom a tésztát. Ízesítem sóval, borssal, és kevés fokhagymával. Gombócokat formálok, és enyhén sós vízben kifőzöm. A mártáshoz az alapanyagokat egy kis vajon megfuttatom, keményítővel vagy liszttel sűrítem.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.