hirdetés

Buday Péterreceptsonkaséffranciasalátakaszinótojássonkatekercs

Kaszinótojás, Francia saláta, Sonka tekercs

2018. 04. 12., 10:43 | LifeTV

Hozzávalók:

Kaszinótojás: 0,5 kg fehér gyökér, 1 db citrom, 30 gr mustár, só,frissen őrölt bors, 6 db tojás, 2 cs retek

Francia saláta: 0,20 sárgarépa, 0,20 zöldborsó, 0,20 zellergumó, 0,20 alma, 0,20 csemege ubi, só, frissen őrölt bors, 0,03 porcukor, 0,4 görög joghurt, 1 citrom, 2 cs petrezselyem, 3 db tojás

Sonka tekercs: 8 szelet paraszt sonka, 30 dkg tojáskrém, 10 dkg krémsajt, 0,2 olíva olaj

Forrás: LifeTv


Hogyan kell elkészíteni?

Kaszinótojás:

A petrezselyem pürébe belekeverem az áttört tojást. Ízesítem citromlével, sóval, frissen őrölt borssal, mustárral. A félbevágott főtt tojásba töltöm bele a krémet. Cikkekre vágott piros retket kínálok mellé.

Francia saláta:

Kockára vágom a sárgarépát, a csemege uborkát, a burgonya helyett a zellert, az almát. A zöldborsót meggőzölöm. Sok apróra vágott petrezselymet is szórok hozzá. Összekeverem. Majonéz helyett keverek hozzá görög joghurtot, és tojás sárgáját. Az egészet ízesítem sóval, őrölt borssal, mustárral, kevés édesítővel, friss citrom levével.

Sonka tekercs:

A tojáskrémet összekeverem a sajttal, és beletekerem a szeletelt nyers sonkába, és a tekercset ízesített olajban tartom.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.