hirdetés

Marton Adriennfokhagymasajtreceptvöröshagymalevestejszín

Sajtos hagymakrémleves

2018. 01. 24., 13:34 | LifeTV

Mi kell hozzá?

5-6 db vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
0,8-1 l zöldségalaplé
2-3 dl tejszín
1 db burgonya, megfőzve és apró kockákra vágva
tárkony
friss petrezselyem
olaj

bors

Tálalás:

rozscipó, belsejét eltávolítva
friss petrezselyem
reszelt sajt

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.Az olajat felhevítjük egy edényben és megdinszteljük benne a felkockázott vöröshagymát.
2.Ha a hagyma már szép karamell színt kapott, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, valamint a tárkonyt.
3.Összekeverjük és hozzáadjuk a főtt, kockákra vágott burgonyát is. Ezt követően felöntjük alaplével, 15 percig főzzük, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.
4.Megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha elértük a várt krémes állagot és a fűszerezés is rendben van, szakaszosan hozzáadjuk a tejszínt és további turmixolás után a rozscipók belsejébe töltjük. Megszórjuk reszelt sajttal és friss petrezselyemmel.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.