hirdetés

Buday Péteregészségcsirkereceptárpagyöngykelkáposztacsirkecomb

Rakott kel csirkecombbal gerslivel

2018. 01. 05., 13:09 | LifeTV

Hozzávalók:

1.5 kg kelkáposzta
3 db csirkecomb filé
100 gr napraforgó olaj
só, frissen őrölt bors
200 gr árpagyöngy
3 gerezd fokhagyma
200 gr sárgarépa
200 gr petrezselyem gyökér
100 gr póréhagyma
6 db tojás
150 gr  reszelt érlelt trappista
400 gr tejföl, vagy görög joghurt

Forrás: LifeTv

Hgoyan kell elkészíteni?

A kelkáposztát levelekre szedem, és leforrázom. Forrázás után a levelek egy részét ujjnyi széles metéltre vágom. A sóval, borssal fűszerezett csirkecomb filéket kevés étolajon megpirítom. Kiveszem, majd a maradék sülő zsírban megpirítom a gerslit. A káposzta forrázó levével felöntöm. Fedő alatt puhára párolom, legalább két és félszeres mennyiségű vízzel. Ízesítem sóval, fokhagymával. Amikor kész hozzákeverem nyersen a juliennere vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, és a karikára vágott póréhagymát. A kiolajozott tepsibe leteszem a káposzta leveleket, rásimítok gerslit, megszórom a kelkáposzta laskával, meglocsolom a tojással kikevert tejföllel majd ráfektetem a csirkecombokat. Megszórom sajttal. Újra jön a gersli, a laska káposzta, majd a tejföl a tojással. Beborítom az ételt az egészben maradt levelekkel, bekenem tojásos tejföllel, majd megszórom sajttal. 180 C-fokos sütőben készre sütöm.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.