hirdetés

csokoládétejmogyoróreceptmogyoróvaj

Mogyoróvajas forró csokoládé

2018. 01. 02., 9:38 | LifeTV

Mi kell hozzá?

250 ml tej
2 ek. kakaópor
2-4 ek. méz
1 tk. vanília kivonat
2 ek. mogyoróvaj
250 ml tejszínhab

Díszítés:
tejszínhab
2-3 tk. méz
¼ vanília kivonat
mogyoróvaj

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

·Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet, a vaníliát és a mogyoróvajat. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel az elegyet. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.
·Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.
·A mogyoróvajas forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.