hirdetés

Buday Péterséfpontyreceptünnephalhalászlé

Halászlé halgombóccal

2017. 12. 08., 11:03 | LifeTV

Hozzávalók:

2 kg halcsont és fej
50 dkg vörös hagyma
40 gr piros paprika
3 gr friss erős paprika

1 db tv paprika

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A halászlének való halcsontot, uszonyokat, leesőket, halfejet, apróhalakat, megsózom, a kisebbre vágott TV paprikával, az erős paprikával és a fél karikára vágott hagymával együtt zsiradék nélkül addig pirítom, amíg a hús elválik a csonttól. Ekkor felöntöm a kívánt halászlé mennyiség másfélszeresének megfelelő vízzel. Amikor visszaforr a kívánt mennyiségre megszórom a piros paprikával, és még egyet forralok rajta. Ekkor forralom bele a halfilét is, mert annak nem kell több 3-4 perc forrásnál. Amikor elkészült a leves, kiveszek belőle egy keveset, amiben kifőzöm a halgombócot. A nyers halfilét összedarálom. Adok hozzá tojást, sót, piros paprikát, kukorica keményítőt, és egy kevés apróra vágott snidlinget, vagy póréhagyma zöldjét. Kigombócozva kifőzöm a kivett levesben.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.