hirdetés

Marton Adriennsajtreceptcéklapestoparmezántökmag

Tökmagos céklapesto

2017. 11. 23., 20:05 | LifeTV

Mi kell hozzá?

- 300 g főtt cékla, kockára vágva ( 3-4 kocka díszítéshez)
- 100 gr tökmag + pár szem a díszítéshez
- 2 fokhagyma gerezd
- 75 g parmezán + egy kevés a díszítéshez
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- Só és bors ízlés szerint
- 1 zacskó spagetti

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.Az alufoliába csomagolt céklát elősütjük 185 fokon 1,5 órán keresztül, majd ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
2.Egy asztali aprítóba beletesszük az összetevőket úgy, mint a kockára vágott céklát, parmezán sajtot, olívaolajat, citromlevet, tökmagot sót és a borsot. Pürésítsük pestó állagúra.
3.A tésztát al dente-re főzzük zsiradék hozzáadása nélkül sós vízben és rákanalazzuk a cékla pestót. Tetejét megszórjuk egy kis parmezánnal, a maradék kockára vágott céklával és egy kis tökmaggal.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.