hirdetés

Marton Adrienntejszínreceptjoghurtzöldségkovászos uborkauborka

Kovászos uborka krémleves

2017. 11. 10., 14:33 | LifeTV

Mi kell hozzá?

- 5 nagyobb kovászos uborka, felkockázva
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 6 dl hideg zöldség alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg száraz, füstölt kolbász, nem csípős
- 2 szelet barnakenyér
- 2 szál kapor díszítésnek
- olívaolaj
- só, bors

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Az apróra kockázott uborkához hozzáöntjük a zöldség alaplevet, a joghurtot, a tejszínt és a
fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
2. Botmixerrel simára keverjük, akár át is szűrhetjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
3. Serpenyőben addig pirítjuk a felkarikázott kolbászt, amíg kisül a zsírja. A kolbászokat
kivesszük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük. Aprítógépben morzsás állagúra daraboljuk.
4. Egy vékony szelet barna kenyeret serpenyőben pirítsunk meg (héjával együtt). Vágjuk apró
kockákra.
5. A levest jégbe hűtve, ropogósra sült kolbászmorzsával és kenyérkockákkal, uborka kockákkal,
kaporral és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

 

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Zrt. © Minden jog fenntartva.