hirdetés

Marton Adriennreceptspenótpestodióspagettifeta sajt

Spenótos, pestós spagetti

2017. 11. 05., 15:11 | LifeTV

Mi kell hozzá?

- 200 gr bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 100 gr feta sajt
- 45 gr dió
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl olívaolaj
- 300 gr spagetti
- só, bors ízlés szerint
- parmezán forgács

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Egy nagy lábasban, sós vízben főzzük al dente-re a spagettit. Csöpögtessük le.
2. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékletre. Tegyük bele a
spenótleveleket és a fokhagymát. Fonnyasszuk meg kbr 2 percig, folyamatos keverés mellett.
Hagyjuk hűlni pár percig.
3. Tegyük az aprítógépbe a spenótot és adjuk hozzá a parmezánt, a bazsalikomleveleket, a feta
sajtot és a diót. Öntsük hozzá a tejszínt és az olívaolajat. Keverjük homogén állagúra.
4. Sóval, borssal ízesítsük.
5. Hevítsük fel a spenótos keveréket egy serpenyőben és adjuk hozzá a kész spagettit.
6. Adjuk hozzá a spenótos pestót. Jól keverjük össze.
7. Dióval, paradicsommal, parmezán forgáccsal díszítsük.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.