hirdetés

Marton Adriennáfonyareceptsalátakörtediófetarukkola

Rukkola saláta körtével, pirított dióval

2017. 11. 05., 14:52 | LifeTV

Mi kell hozzá?

- 2 marék rukkola saláta
- 1 körte, gerezdekre vágva
- 1 alma, gerezdekre vágva
- 1 marék dió
- 1 marék aszalt vörös áfonya
- 10 dkg feta sajt
- só
Dresszing:
- 6 ek. olívaolaj
- 2 ek. vörösborecet
- 1 ek. magos mustár
- 1 ek. méz
- só, bors ízlés szerint

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Dressing elkészítése: Ecetben feloldjuk a sót és a borsot, majd hozzákeverjük az olívaolajat. Amint
egyneművé válik a folyadék, hozzákeverjük a mézet és a mustárt is.
2. Mossuk meg jól a salátaleveleket és szárítsuk meg őket. Ez azért fontos, hogy a dresszing jól meg
tudjon tapadni a salátaleveleken.
3. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót szárazon kb. 2-3 perc alatt.
4. Egy nagyobb tányérra helyezzük el a saláta leveleket, majd rendezzük el rajtuk az alma és körte
szeleteket. Szórjuk meg dióval és aszalt gyümölccsel.
5. Locsoljuk meg a dresszinggel.
6. Díszítsük kockázott fetasajttal.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.