hirdetés

Buday Pétergulyáslevesegészségrépahagymaséfrecept

Kímélő gulyásleves

2017. 10. 11., 13:10 | LifeTV

Hozzávalók:

10 dkg vörös hagyma
50 dkg marhahús (lábszár, inazott nyak, lapocka,vagy egyég apró húsnak valló marha húsrész)
15 dkg sárgarépa
15 dkg zellergumó
15 dkg petrezselyem gyökér
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom,
1 db TV paprika
só,
1mokkás kenyér őrölt kömény. Aki akarja ki is hagyhatja
1Tk őrölt piros paprika
5 dkg árpagyöngy

Forrás: LifeTv


Hogyan kell elkészíteni?

Az apróra vágott vörös hagymát, a kis kockára vágott Tv paprikát, és paradicsomot, a zúzott fokhagymával és egy kevés reszelt zellergumóval megpirítom egy fazékban.
Ráteszem a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítom. Sóval, és őrölt köménymaggal ízesítem. Amikor kiadta a levét a hús, rövid szaftban majdnem kész puhulásig párolom.
Ekkor rászórom a felkockázott sárgarépát, zellerkockát, és petrezselyem gyökeret. Megszórom a piros paprikával, elkeverem, és felöntöm a kívánt mennyiségű vízzel. Kb 2 liter. Amikor felforr, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt csipetke helyett.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Zrt. © Minden jog fenntartva.