hirdetés

Buday Péteregészségrecepthagymatarjabaconcigánypecsenyepaszternák

Cigánypecsenye, hagymás gyökérrel

2017. 10. 11., 13:07 | LifeTV

Hozzávalók:

60 dkg tarja
12 dkg szeletelt bacon
1 fej fokhagyma
só,
frissen őrölt bors
10 gr őrölt piros paprika
1 dl napraforgó olaj
15 dkg túró
15 dkg vörös hagyma
40 dkg tisztított paszternák

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Kiklopfolom egy kicsit A császár szalonnát sütőben ropogósra pirítom. Zúzott fokhagymát, sót, piros paprikát, őrölt borsot A szalonna kiolvadt zsírjával, és ha szükséges, akkor egy kevés étolajjal is kikeverve fűszerkrémet készítek. Ezzel a krémmel kenem be a húst, és hagyom állni, érlelődni. Legalább egy éjszakát jó lenne neki adni. Serpenyőben közepesen erős tűzön kevés étolajat aláöntve megsütöm. Kiveszem a megsült hússzeletet, és az ottmaradó sülő zsírban hagymát pirítok. Hozzáadom a meggőzölt felkarikázott paszternákot, és összepirítom. Túrót morzsolok közé. Apróra vágott petrezselyem is kerül bele. Tálaláskor megszórom a ropogós bacon-nel.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.