hirdetés

Marton Adriennburgonyabaconkrémsajtegészségrecept

Baconös, töltött burgonya

2017. 07. 20., 13:19 | LifeTV
Hozzávalók:3 nagy burgonya, 9 szelet bacon, 60 gr krémsajt, 20 gr gouda sajt, reszelve, 25 gr mozzarella sajt, apróra kockázva, csipet chillipehely, só, bors, őrölt pirospaprika, 3 ek snidling, összevágva, fogpiszkáló
Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. Süssük meg az alufóliába csomagolt burgonyákat a sütőben 200 C fokon 60 percig.
2. A megsült burgonyák alját és tetejét vágjuk le, majd szedjük ki kiskanállal a belsejének a kétharmadát.
3. A reszelt gouda sajt egyharmadát tegyünk félre.
4. Keverjük össze a sajtokat, a snidlinget, chillit, sót, borsot a burgonya korábban kikapart belsejével, majd töltsük bele a kivájt krumplikba.
5. Tekerjük körbe baconnel (3 db/burgonya) és rögzítsük fogpiszkálóval.
6. A burgonyák tetejét hintsük meg a félretett reszelt sajttal.
7. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 C fokon 15 percig süssük.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.