hirdetés

Marton Adriennreceptséfchilithai konyha

Pad thai

2017. 06. 22., 13:46 | LifeTV
Hozzávalók: 1-2 db chili paprika, 3-4 cm gyömbér, 15-20 dkg rizstészta, fél csokor újhagyma, 2-3 ek. szőlőmagolaj, 10-15 dkg darált marhahús, 1 gerezd fokhagyma, 2 db répa, 1 kis cukkini, fél lime reszelt héja és leve, 5 dkg pirított földimogyoró, egy kis marék pirított szezámmag, 2 tojás, snidling Szósz hozzávalók:, 1-2 ek. barnacukor, szezámolaj, világos szójaszósz, halszósz
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1.A rizstésztát 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
2.Szőlőmagolajon a chilit a reszelt fokhagymával és reszelt gyömbérrel hőkezeljük. Amikor érezzük az illatukat (1-2 perc), lejjebb vesszük a főzőlap hőfokát.
3.Hozzáadjuk a darált marhahúst és alaposan megpirítjuk.
4.A cukkinit, az újhagyma fehér részét és a hámozott sárgarépát julienne-re vágjuk.
5.A serpenyőt még jobban felhevítjük és hozzáadjuk a felvágott friss zöldségeket. Folyamatosan keverjük, pirítjuk (2-3 perc).
6.A serpenyőbe beleütjük a tojásokat és kevergetjük, amíg darabos nem lesz, majd elvegyítjük a húsos keverékkel.
7.Egy üvegtálban összekeverjük a szósz hozzávalóit, majd beleöntjük a serpenyőbe.
8.A tésztát forró, lobogó vízben előírás szerint kifőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel és lecsöpögtetjük.
9.Beletesszük a főtt tésztát a serpenyőbe, jól összesütjük.
10.Hozzáadjuk a pirított mogyorót, szezámmagot és a fél lime reszelt héját és levét. Jól összekeverjük.
11.Tálaláskor díszítésnek rávágjuk az újhagyma zöld részét.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.