hirdetés

Marton Adriennmozzarellaolívaolajcsirkereceptpaprikahagymaédesburgonya

Csirkével töltött édesburgonya hajók

2017. 06. 22., 14:07 | LifeTV
Hozzávalók: 2 édesburgonya, fél kaliforniai paprika – piros - összevágva, fél kaliforniai paprika – sárga - összevágva, fél kaliforniai paprika – zöld - összevágva, 1 lilahagyma – összevágva, fél csirkemell filé, 1 nagy marék mozzarella sajt - reszelt, olívaolaj Csirke fűszerei: 2 tk. piros paprika, 1 tk. őrölt kömény, 1 tk. fokhagymapor, 1 tk. só, 1 tk. bors
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1.Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2.Süssük elő az édesburgonyákat 200 C fokon kb. 20 percig.
3.Ha elkészült, helyezzük mellé a papírra az összevágott paprikákat és a hagymát. Enyhén locsoljuk meg olívaolajjal.
4.Keverjük össze a csirke fűszereit 2-3 ek. olívaolajban, majd ebben pácoljuk be a csirkét.
5.A zöldségmixre tegyük rá a csirkemellet. Helyezzük vissza a tepsit a sütőbe és süssük 20-25 percig, amíg a csirke 75 C fokos nem lesz. Hagyjuk hűlni pár percig.
6.Egy villa segítségével szedjük kis darabokra a csirkemellet és keverjük össze a zöldségmixszel.
7.Vágjuk félbe az elősütött édesburgonyákat, vájjuk ki a közepét, úgy, hogy hagyjunk meg a szélénél egy kis részt. Töltsük meg a mixszel az édesburgonyát.
8.Szórjunk rá mozzarellát.
9.Süssük 5 percig, amíg megolvad a sajt. (240 fokon)
10.Díszítésként szórjunk rá snidlinget.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.