hirdetés

Marton AdriennegészségsajtreceptsalátaNarancspisztácia

Narancsos datolya saláta

2017. 03. 13., 20:37 | LifeNetwork
Hozzávalók: 80 gr pisztácia, pirítva, durvára vágva, 4 ek. fehérborecet, 2 db narancs, csíkokra vágva, 6 ek. szőlőmagolaj, 300 gr vegyes kevert saláta, 70 gr magozott datolya, hosszanti csíkokra vágva, 300 gr feta sajt, apró kockákra vágva, 2 db sallotahagyma, só, bors ízlés szerint

 

Forrás: Origo


Hogyan kell elkészíteni?

1. Áztassuk a sallotahagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majd az olajat.
2. Hámozzuk meg a narancsot és késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk.
3. Adjuk hozzá a zöld salátához a feta sajtot, a datolyát, a pirított pisztáciát és a narancsot. Közvetlen tálalás előtt öntsük rá a saláta öntetet. Keverjük össze.

Tipp:
A pisztáciát serpenyőben, olaj nélkül pirítsuk nagyjából 2-3 percig, amíg megérezzük a pisztácia illatát, ekkor tegyük egy tálba. Amikor egy kicsit lehűlt, vágjuk durva darabokra.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.