hirdetés

Marton Adriennreceptdesszertséflekvárkókuszkókuszzsír

Gesztenyés, csokis muffin

2017. 03. 13., 20:29 | LifeNetwork
Hozzávalók: 40 dkg gesztenyemassza, 15 dkg étcsoki, 10 dkg kókuszzsír, 2 ek. baracklekvár, 30 gr méz, 3 tojás, 5 dkg tönkölyliszt, 1 tk. sütőpor, 1 csipet só
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat, végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszíthetjük.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.