hirdetés

Marton Adriennananászjoghurtpisztáciamentaegészségrecept

Sütőben sült karamellizált mentás ananász pisztáciás joghurttal

2017. 03. 13., 21:03 | LifeNetwork
Hozzávalók: 50 gr barna cukor, 60 ml frissen facsart narancslé, 2 ek. méz, ½ ananász, héját eltávolítani, leveleit levágni, fentről félbevágni, majd szeleteket szelni belőle, 6 db mentalevél, vékony csíkokra vágva, 2 marék pisztácia, durvára vágva, 50 ml natúr joghurt, 1 tk. őrölt fahéj
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.
2. Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a "páclében". 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.
3. A marinált szeleteket egyesével a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre. Ezután 15 percig sütjük az ananászok egyik oldalát, majd átforgatjuk az őket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.

Tipp:
Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.