hirdetés

Marton Adriennegészségreceptbanándesszertmandulafahéjzab

Gyümölcsös, zabpelyhes muffin

2017. 03. 13., 20:49 | LifeNetwork
Hozzávalók: 250 g zabpehely, 2 tk. sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, ½ tk. só, 120 g méz, 1 tojás, 1 marék mandulabél, 0,5 l tej, 1 db banán, 1 db alma, 2 ek. szőlőmagolaj
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, a sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük.
2. A kisebbik tálban a tejet, a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük.
3. A folyékony hozzávalókat a száraz összetevőkhöz öntjük, végül a masszához hozzáadjuk a durvára tört mandulabelet és az olajat.
4. 190 fokra előmelegített sütőben, 32-37 percet sütjük.

Tipp:
Tálaláskor natúr joghurttal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.