hirdetés

Marton Adriennszőlőmagolajtofusalátaborshagymaparmezánszójaszósz

Vegyes saláta pirított tofukockákkal

2017. 01. 19., 11:17 | LifeNetwork
Hozzávalók: 350 gr tofu, 250 gr vegyes salátalevél, 4 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 1,5 evőkanál gyümölcsecet, 40 gr parmezán, frissen őrölt bors, ízlés szerint
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk.
2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a tofukockákat. Pirulásig sütjük.
4. A vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás pirított tofut is.

Tipp:

Díszítésnek parmezán forgácsokat teszünk a saláta tetejére.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.