hirdetés

vaníliakókusztejtápiókacsillagánizsmangóánizskeményítőnádcukorszegfűszeg

Tápiókás-mangós puding

2017. 01. 19., 11:37 | LifeNetwork
Hozzávalók: 650 ml kókusztej, 120 gr tápióka, 60 gr nádcukor, 1 vaníliarúd, 150 ml mangólé, 1 érett mangó, 2 csillagánizs vagy egész szegfűszeg, 10 gr étkezési keményítő, só
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban, a tápiókát szitáljuk bele, majd habverővel keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a nádcukrot és hagyjuk 5 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a vaníliavelőt, valamint a sót szórjuk a lábasba.
3. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú lesz. Ekkor töltsük poharakba vagy tálkákba és műanyag fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
4. A gyümölcslevet forraljuk fel a csillagánizzsal (vagy szegfűszeggel) és a nádcukorral.
5. Az étkezési keményítőt keverjük össze a gyümölcslével.
6. A mangót nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített gyümölcslébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.