hirdetés

Marton Adrienntojáscukorkakaósütőtökszegfűszeglisztmandulavaníliafahéjnyírfacukorszerecsendiószőlőmagolaj

Sütőtökös-csokis muffin

2017. 01. 19., 11:43 | LifeNetwork
Hozzávalók: 125 ml szőlőmagolaj, 125 gr barna cukor, 125 gr nyírfacukor, 1 nagy tojás, 1 nagy tojás sárgája, 190 gr sütőtök püré, 1 dl tej, 3 ml vaníliarúd, 250 g búzaliszt (helyettesíthető 125g teljes kiőrlésű tönköly liszttel és 125g mandulaliszttel), 3 g sütőpor, 2,5 gr só, 5 gramm szerecsendió, 2,5 gr őrölt fahéj, 2 evőkanál kakaópor, csipetnyi őrölt szegfűszeg
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A muffin sütőformát béleljük
ki muffin papírformákkal.
2. Egy közepes edénybe keverjük össze a két féle cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, illetve az olajat.
3. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a tejet és a vanília aromát.
4. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és a szegfűszeget.
5. A nedves hozzávalókhoz adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk el, de ne keverjük túl sokat, mert attól nyúlós lehet a tészta.
6. A masszának az 1/3-át tegyük egy külön tálba és keverjük össze kakaóporral.
7. Egy evőkanál segítségével adagoljunk egyforma mennyiséget a
sütőformákba először az alap masszából, majd minden egyes muffin tetejére rakjunk a kakaós tésztaalapból 1-1 kiskanállal. Ebbe ízlés szerint mintákat rajzolhatunk egy pálcika segítségével.
8. Sütőben 20 perc alatt kész a muffin.

Sütőtökpüré elkészítése:

A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra és egy tepsire helyezzük a darabokat. Kb. 40 percig sütjük 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és összetörjük villával a belsejét.

Tipp:

A száraz összetevőket mindig szitáljuk át, így könnyebb, omlósabb tésztát kapunk. Olívaolajat semmiképp ne használjunk, mert nagyon intenzív íze lesz a muffinban.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.