hirdetés

Marton Adriennkakaómézmandulavaníliatejszínkókusztejcsokiétcsokoládétejszínhab

Forró csoki házi kókusztejszínhabbal

2017. 01. 19., 11:51 | LifeNetwork
Hozzávalók: 1 és 1/2 bögre mandulatej (cukor nélküli), 1 vaníliarúd kikapart belseje, 40 gr étcsokoládé (80 % vagy magasabb kakaótartalommal), 1 ek. kakaópor, 45 gr méz. Tejszínhabhoz: 150-200 ml kókusztej, 1 ek. méz
Forrás: Origo

 

Hogyan kell elkészíteni?

1. Öntsük egy edénybe a mandulatejet, a vanília kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet.
2. Az edény tartalmát szűrjük át.
3. Keverjük bele a kakaóport, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 3 percet, egészen addig, amíg a csokoládé elolvad.
4. Várjuk meg, míg az ital besűrűsödik, majd készítsük el a tejszínhabot. A kókusztejet öntsük ki egy pohárba és takarjuk le. Tegyük 24 órára hűtőbe.
Azt a tálat is tegyük be a hűtőbe 30 percre, amiben majd a kókusztejet habbá alakítjuk. Vegyük ki a kókusztejet a hűtőből nagyon óvatosan, hogy a tej és a víz része külön maradjon. Használjuk csak a tejszínesebb részét.
Habverővel verjük fel a hűtött tálban.

Tipp:

Tálaláskor szitáljunk rá kakaóport.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.