hirdetés

Marton Adriennegészségreceptlevesséfsárgarépa

Mézes-sárgarépakrémleves sárgarépachipsszel

2016. 11. 06., 7:53 | LifeNetwork
Hozzávalók: 300 gr sütőtök, 1 nagyobb sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 2 ek. juharszirup (vagy méz), 600 ml zöldség alaplé, 1,5 dl főzőtejszín, só, bors.
Forrás: Origo

Hogyan készítsük el? 

1. A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk.
2. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk és az olajat a juharsziruppal ( vagy mézzel) megolvasztjuk benne. Rátesszük a felaprított zöldségeket és a megroppantott fokhagymákat is, majd ezzel a szirupos olajjal összekeverjük.
3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt és 30 percig sütjük a zöldségeket.
4. Amikor elkészült, a serpenyő tartalmát átöntjük egy edénybe és felöntjük zöldség alaplével. Ha nincs otthon alaplé, vízzel helyettesíthetjük. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
5. Végezetül a tejszínnel felöntjük és egyszer újraforraljuk.

Tipp:

Ha a sárgarépachipset a leves betétjeként el szeretnénk készíteni, akkor egy pucolt sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, majd egy kevés olajjal-sóval-borssal keverjük össze ( épphogy az olaj elfedje a répaszirmokat). Ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sárgarépaszeleteket, úgy hogy ne fedjék egymást. 150 fokon 30 perc alatt elkészül a chips.

A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.