hirdetés

gnocchivadas nyúl

Vadas nyúl gnocchival - Olimpia Vendéglő, Budapest

2013. 11. 18., 17:29 | LifeNetwork

Mi kell hozzá?

  • 350 ghéjában megfőzött,majd megpucolt lila burgonya
  • 1 egész tojás
  • parmezán
  • liszt 80g
  • 5 dkg vaj
  • bors, só

Húshoz:

  • nyúl farce ( töltelék ) Ez nem más, mint magas fordulaton homogén állagúra ledarált nyúlszűz
  •  tejszín
  • Forrás: Origo
  • bors
  • petrezselyem
  • nyúlgerinc dagadó

Vadas krémhez:

  • 1 kanál dijoni mustár
  • curry izlés szerint
  • 1 dl fehérboros fűszerredukció
  • 3 db sárgarépa
  • egy csipet kakukkfű
  • 2-3 ek pecsenyelé
  • 4 dkg pici vaj

Gnocchi elkészítése :Burgonya nyomón átnyomjuk a burgonyákat,közben hozzáadjuk a lisztet,parmezánt,tojást és a vajat.A tésztát ezután összegyúrjuk és kiformázzuk. A gnocchikat csak a tálalás előtti pillanatbanfőzzük ki. A forrásban lévő vízben 3 perc elegendő! Hús elkészítése: Veszünk egy fóliát,kiterítjük, meglocsoljuk egy pici olíva olajjal és pici sót,borsot szórunk rá. Rátesszük a fóliára a nyúldagadót,melyről előzőleg már eltávolítottuk a vékony hártyát. A húsra tesszük a tölteléket egy csíkban, teszünk rá egy pici petrezselymet és betekerjük. Két végén szorosan megkötjük. A hengerünket 80 fokos sütőbe 10 percre betesszük. Miután elkészült egy serpenyőt felmelegítünk, olíva olajat teszünk bele,majd rá egy sütőpapírt és arra is olajat. Erre rátesszük a fóliából kivett húst és lepirítjuk. Pecsenyeszaft elkészítése: Mindig a húsétel csontjaiból készül. Kicsontozott vázat megpirítjuk a sütőben, adunk hozzá fűszereket és fehérbort és legalább 2-3 óráig főzzük.Vadas krém elkészítése: A sárgarépát felkarikázzuk, és egy kis olvasztott vajon megpároljuk. Miután elkészült, beletesszük a kakukkfűvel, curryvel, néhány vaj kockával, dijoni mustárral egy turmixgépbe, vagy ha felmelegítjük a hozzávalókat egy serpenyőben, akkor sima botmixerrel össze mixeljük, majd egy szűrőn át passzírozzuk, hogy teljesen szép sima krémet kapjunk.

12
A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Kft. © Minden jog fenntartva.