hirdetés

Marton AdriennegészségreceptséfLifeNetwork

A privát séf – Marton Adrienn

2016. 09. 27., 13:24 | LifeNetwork
Minden nap főzzön együtt a LifeNetwork privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor.

 

 

Vitalizáló smoothiek 

Forrás: Origo

 

A gyümölcsöket fagyasszuk le, ne jégkockákat használjunk. Serpenyőre kiterítve, sütőpapíron fagyasszuk őket, így nem ragadnak össze. Elsőként mindig a gyümölcslevet öntsük a turmixgépbe, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Túró és zabkorpa alapú pizza 

Forrás: Origo

 

A hagymát és a fokhagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Frittata muffin formában 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformát vajazzuk ki, majd béleljük ki a sonkaszeletekkel. Töltsünk meg minden sonka kelyhet sajttal és zöldborsóval... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

 

Egyéjszakás zabkása – 5 féle változatban 

Forrás: Origo

 

Hozzávalók az alaphoz: 1/3 befőttes üvegnyi zabpehely, 1 evőkanál chia mag, 100 g mandula tej, 100 g görög joghurt... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

 

Banánkenyér 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Mézes-sárgarépakrémleves sárgarépachipsszel

Forrás: Origo

 

A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk és az olajat a juharsziruppal ( vagy mézzel) megolvasztjuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Meleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióval

Forrás: Origo

 

A póréhagymát az olajon puhára pároljuk. Adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot és még pár percig érleljük az ízeket. Öntsük bele az aszalt paradicsom 2 evőkanálnyi levét a meleg alapba. Kevergessük még a serpenyőben hagyva 2 percig... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Meggyel töltött kókuszos csokigolyók 

Forrás: Origo

 

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Sütőtökös chia puding 

Forrás: Origo

 

Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel. Tegyük bele a chia magot a banános mandulatejbe és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Ezek után őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Édesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóval 

Forrás: Origo

 

Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Vegyes saláta pirított tofukockákkal  

Forrás: Origo

 

A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockára vágott tofura. 10 percig pácoljuk. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Burgonyaszuflé 

Forrás: Origo

 

A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Csokis-tofu mousse  

Forrás: Origo

 

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvadt csokoládét az összes többi hozzávalóval egy turmixgépbe tesszük és krémes állagúvá turmixoljuk. Poharakba kanalazzuk és betesszük a hűtőbe kb.1 órára... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Syrniki – orosz túrópalacsinta  

Forrás: Origo

 

A túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet és az édesítőszert, majd a mazsolát is. Alaposan összekeverjük. Felhevítjük a teflonbevonatú palacsintasütőt, majd öntünk bele egy kevés olajat (1,5 ek.) és beleteszünk 2-2 kanálnyi kupacot a masszából... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Fetasajtos barnarizs kockák  

Forrás: Origo

 

Elvégezzük az előkészületeket. A barnarizs két és félszeres mennyiségű sós vízben, gyöngyözve, letakarva megfőzzük annyi ideig, ami a dobozon található. Az édesburgonyát héjastól megsütjük, aztán megpucoljuk. Egy tálban keverjük össze a rizst, a fetasajtot, a túrót, az édesburgonyát, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a rukkolát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Banános-zabkásás palacsinta  

Forrás: Origo

 

Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük mandulatejjel. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes folyadékkal. Hozzáadjuk a zabpelyhet. Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd a masszát egy lapos evőkanállal helyezzük a serpenyőbe és 3-3 percig süssük mindkét oldalát. Méretre nagyjából 10 cm-es palacsintákat készítsük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Tápiókás-mangós puding  

Forrás: Origo

 

A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban, a tápiókát szitáljuk bele, majd habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a nádcukrot és hagyjuk 5 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a vaníliavelőt, valamint a sót szórjuk a lábasba. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú lesz. Ekkor töltsük poharakba vagy tálkákba és műanyag fóliával letakarva hagyjuk kihűlni...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Sütőtökös-csokis muffin  

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A muffin sütőformát béleljük ki muffin papírformákkal. Egy közepes edénybe keverjük össze a két féle cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, illetve az olajat. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a tejet és a vanília aromát. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és a szegfűszeget...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Pirított, karamellizált ropogós müzli  

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg, míg lehűlnek. Vegyük vissza a sütőt 165 fokra és egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét. Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, juharszirupot, fahéjat és a narancslevet...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Forró csoki házi kókusztejszínhabbal  

Forrás: Origo

 

Öntsük egy edénybe a mandulatejet, a vanília kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet. Az edény tartalmát szűrjük át. Keverjük bele a kakaóport, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 3 percet, egészen addig, amíg a csokoládé elolvad...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Sütőben sült céklasaláta pirított dióval  

Forrás: Origo

 

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába úgy, hogy előtte olívaolajjal, sóval, borssal bedörzsöljük őket. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla.
Beáztatjuk a hagymát a fehérborecetbe, legalább 10 percig. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Gesztenyés - csokis muffin

Forrás: Origo

 

A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat, végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Narancsos datolya saláta 

Forrás: Origo

 

Áztassuk a sallotahagymát a fehérbor ecetbe 10 percig, majd adjuk hozzá a sót, borsot, majd az olajat. Hámozzuk meg a narancsot és késsel vágjuk keresztbe, majd vágott oldalát helyezzük a vágódeszkára és fentről lefelé szeleteljünk félhold alakú darabokat belőle. A magozott datolyát hosszabb csíkokra vágjuk...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Sütőben sült lazac spenóttal és tojással 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy sütésálló tálba öntsünk egy kis olívaolajat. Tegyük rá a spenótót, az összevágott fokhagymát, sót, borsot és keverjük össze. A tál egyik részére tegyük rá a lazac szeletet, a másikra tegyük a felütött tojást. Ügyeljünk arra, hogy a tojás ne folyjon szét...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Gyümölcsös - zabpelyhes muffin 

Forrás: Origo

 

Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, a sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük. A kisebbik tálban a tejet, a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Tonhallal töltött avokádó 

Forrás: Origo

 

Egy kanállal vegyük ki a félbe vágott avokádó közepét. A kivett részt villával nyomjuk szét és keverjük hozzá a tonhalat, a paprikákat/paradicsomot és a koriander levelet. Öntsük rá a lime levet...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Sült cukkini rudacskák joghurt szósszal 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágjuk fel a cukkiniket kis rudakra. Egy tálban keverjük össze a panko morzsát parmezánnal, fokhagymaporral, bazsalikommal, sóval, borssal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat....A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

 

Sütőben sült karamellizált mentás ananász pisztáciás joghurttal  

Forrás: Origo

 

Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel. Megvárjuk míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a "páclében". 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban...A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Cukkini kenyér 

Forrás: Origo

 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20 cm x 10 cm kenyérsütő tepsit vékonyan zsírozzunk és béleljük ki sütőpapírral. A lereszelt cukkinit sózzuk be, majd 10 perc után csavarjuk ki két papírtörlő között, eltávolítva így a felesleges nedvességet belőle. A száraz összetevőket tegyük egy tálba....A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Kókuszos lime-os karfiolrizs 

Forrás: Origo

 

Tegyük a karfiolt a konyhai aprítógépbe és aprítsuk össze, amíg rizsszem nagyságúak nem lesznek a darabok. A nagyobbakat szedjük ki és sajtreszelőn reszeljük le. Egy nagy serpenyőben vagy wok-ban hevítsük fel a kókuszolajat középmagas hőmérsékletre. Tegyük bele a karfiolt és süssük 5 percig....A folytatásért kattintson az étel nevére!

 

Forrás: Origo
A LifeTV kiadója a New Wave Media Group Zrt. © Minden jog fenntartva.