gyógyszerlázhomeopátiagyermekegészségalternatív gyógyászat

Homeopátiával a láz ellen

[origo] | 2009. 09. 27., 10:11
Lázad a homeopátia szereivel is csillapíthatod, de az egyes szerek csakis akkor nyújtanak segítséget, ha a betegségképbe beleillenek. Ezért nagyon fontos pontosan megfigyelni tüneteket, és csak ezt követően válaszd ki az alábbi listából a megfelelő szert.

Akut lázas állapot esetében, mely hirtelen alakul ki, vagy egyszer 5 golyócskát vegyél be C30-as hígításban, vagy körülbelül 15 percenként 5 golyócskát C12-es hígításban addig, amíg a tünetek nem gyengülnek. Legkésőbb a harmadik adagolást követően észrevehetően javulnia kell a tüneteknek. Íme, a legfontosabb lázcsillapítók:

 

Aconitum: Egy órán belül egy egész fokkal is csökkentheti a lázat. A szer akkor segít, ha a láz meglepetésszerűen, éjszaka jelentkezik, gyorsan emelkedik, a beteg nyugtalan és fél. Ilyenkor teste forró, egyidejűleg azonban a hideg is rázza, és sápadt.

 

Belladonna: Ugyancsak egy fokkal képes csökkenteni a lázat egy órán belül. Akkor alkalmazható, ha a láz gyorsan emelkedik, az érintett feje nagyon forró, arca piros, kéz- és lábfeje azonban hideg. A beteg nyugtalan, azonban nem fél.

 

Chamomilla: Egy órán belül egy fokkal nyomja vissza a lázat - főleg gyerekeknél jön szóba. Azokban az esetekben segít, amikor a lázat fogzás idézte elő, és dühkitörés, harag kíséri. A gyermek ilyenkor nagyon izgatott, semmi sem felel meg neki.

 

Ferrum Phosphoricum: Fél napon belül csökkenti egy fokkal a lázat. A szer csak akkor hat, ha a láz maximum 39 fok, és egyéb kísérő tünet nincs. A beteg egyébként jól érzi magát, energikus. Esetleg orrvérzése és fejfájása lehet.

 

Nux vomica: Fél napon belül csökkenti a lázat egy fokkal. Segít, ha a test meleg, az arc piros, a beteg fázékony, didereg mozgáskor, vagy ha a takaró lecsúszik róla. Nagyon érzékeny a szagokra, a zajokra és a fényre.

 

Phosphorus: Egy órán belül csökkenti a lázat egy fokkal. Alkalmazásának feltétele az erős melegérzet, a beteg olthatatlan szomjúságot érez, és ezért nagy kortyokban nyeli a hideg folyadékot.

 

FONTOS! Ha három napnál tovább tart a láz, és egyéb tünet is kíséri - fejfájás, merev nyak, hasfájás, vizelés közben fellépő fájdalom - illetve, ha az érintett csecsemő vagy idős ember, fordulj orvoshoz!

 

Dr. Balaicza Erika belgyógyász, homeopata

 

hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

Nap tippje

Forrás: iStockphoto

Sót a szájba!

Torokfájásra, szájfekélyre vagy egyszerűen csak a fertőzések megelőzésére remek megoldás a sós vizes öblögetés.

Még több tipp »

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.